Izbornik

Pretraži stranicu

Kostajnica

Linkovi

OBAVIJEST SAVJETODAVNE SLUŽBE - PODRUŽNICE SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

Obavještavamo Vas da je Savjetodavna služba započela sa provođenjem izobrazbe o Održivoj uporabi pesticida, čiji su obveznici svi korisnici sredstava za zaštitu bilja. 

Više o navedenoj izobrazbi pogledajte OVDJE.

 

 

Natječaj za dodjelu financijske pomoći u provođenju

Projekta ''Korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima Sisačko - moslavačke županije - 2013''

možete pročitati ovdje.

 

 

Trgovački lanac Lidl, u petak 8. veljače, donirao je 10 000 kuna dječjem vrtiću ''Krijesnica'', od čega je jedan dio novčani, a drugi u prijeko potrebnim prehrambenim proizvodima te igračkama.

 

Trgovački lanac Lidl Hrvatska prepoznao je potrebe jedinog vrtića u krugu 30 kilometara, te na ovaj način pružio podršku djeci i odgajateljicama iz Krijesnice, koje se unatoč velikim problemima, cijelo vrijeme nesebično trude raditi svoj posao najbolje što mogu. Lidl je tako vrtiću donirao novac, višemjesečnu zalihu žitarica za doručak, čokoladnih namaza, prutića od žitarica, meda, mlijeka te čaja i prepečenaca, a mališani su darovani i mnoštvom različitih igračaka te priborom za likovno izražavanje, a sve kako bi im boravak u vrtiću bio ljepši, kreativniji i ugodniji. Događaju je p...

 

Grad Hrvatska Kostajnica potpisao je novi petogodišnji Ugovor o koncesiji za obavljanje dimnjačarskih poslova. Novi koncesionar je tvrtka CRLENI d.o.o., I. Zajca 11, Varaždin, tel. 091 502 8009, 091 402 8013, fax. 044 880 720.

                Troškovnik za izvođenje dimnjačarskih radova za razdoblje 2013. - 2017. možete pogledati ovdje.

                Dimnjačarski poslovi na području grada Hrvatske Kostajnice uređeni su odredbama Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova (''Službeni vjesnik'' Grada Hrvatske Kostajnice br. 34/07, 3/08, 16/10).

 

 

Zamjenica gradonačelnika i voditeljica projekta ''Rijeka Una - jedinstveni resurs održivog razvoja'' Lidija Ikasović prisustvovala je trećim Danima EU fondova koji su održani 15. i 16. listopada u hotelu Sheraton. Organizatori događanja su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje čiji je cilj potencijalnim korisnicima EU fondova osigurati besplatna stručna predavanja i informiranje na info-pultovima kako bi se podigla svijest o važnosti korištenja predpristupnih i pristupnih fondova.

Na svečanom otvorenju, uzvanicima su se obratili potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, veleposlanik Paul Vandoren, šef Delagacije Europske unije u RH, te Nataša Mikuš Žigman, ravna...

 

U srijedu 09. lipnja 2010. organiziran je studijski posjet Hrvatskoj Kostajnici u organizaciji Agencije lokalne demokracije iz Siska u sklopu INTACT projekta. Sudionici posjete iz Francuske, Italije, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Malte i Hrvatske su nakon predstavljanja Grada u Hotelu Central obišli Hrvatsku Kostajnicu.

Grad Hrvatska Kostajnica je jedan od partnera INTACT Projekta pod nazivom Međunarodna mreža gradova - aktivno građanstvo i bratimljenje gradova. Cilj ovog projekta je stvaranje i razvoj Inter - regionalne mreže. Svrha projekta je razmjena dobrih praksi, promoviranje inovacije i znanja kroz multipliciranje suradnje između gradova diljem Europe, odnosno omogućavanje stvaranje partnerstva između općina i gradova.

 

 

Grad Hrvatska Kostajnica pripada području od posebne državne skrbi I skupine. Ratna događanja i zastoj u razvitku gospodarstva, ali i neprilagođenost novim uvjetima privređivanja, naročito je pogodio velike industrijske pogone koji još nisu, a vjerojatno niti neće dostići predratni broj zaposlenih. Perspektiva gospodarskog razvoja, u skladu sa Strategijom i Programom prostornog razvitka Republike Hrvatske, prestaje se oslanjati na industriju kao najvažniju i povlaštenu gospodarsku granu. Postupno oživljavanje gospodarstva u Hrvatskoj Kostajnici pokazuje da se na temeljima velikih industrijskih pogona, neprilagođenih današnjim uvjetima privređivanja, mogu razvijati nove tvrtke koje koriste stečeno znanje i stručnu radnu snagu, poslovne kontakte i tehnologiju.


POUNJE d.d.

Pounje...

 
Copyright 2005-2009 c Hrvatska-Kostajnica.hr | Sva prava pridržana. | Izradio DeMoveo.com