Izbornik

Pretraži stranicu

Kostajnica

Linkovi

Zamjenica gradonačelnika i voditeljica projekta ''Rijeka Una - jedinstveni resurs održivog razvoja'' Lidija Ikasović prisustvovala je trećim Danima EU fondova koji su održani 15. i 16. listopada u hotelu Sheraton. Organizatori događanja su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje čiji je cilj potencijalnim korisnicima EU fondova osigurati besplatna stručna predavanja i informiranje na info-pultovima kako bi se podigla svijest o važnosti korištenja predpristupnih i pristupnih fondova.

Na svečanom otvorenju, uzvanicima su se obratili potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, veleposlanik Paul Vandoren, šef Delagacije Europske unije u RH, te Nataša Mikuš Žigman, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU). Iako je na otvorenju objavljeno da će ukupno planirana sredstva za Republiku Hrvatsku u razdoblju 2014. - 2020. godine iznositi 14 milijardi eura, naglašena je i potreba za edukacijom i zapošljavanjem stručnog kadra, te uskom suradnjom s lokalnim tijelima kako bi se pripremili kvalitetni projekti koji će se uspješno realizirati.

Svoja znanja i iskustva podijelili su i eksperti iz zemalja članica Europske unije koji su na svojim projektima pokazali mogućnosti koje čekaju i Hrvatsku. Dani EU fondova su bili namijenjeni široj javnosti, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, organizacijama civilnog društva, obrazovnim institucijama, poljoprivrednicima, te privatnom sektoru.


Slike su preuzete sa: http://www.vlada.hr/

0 Komentari

Dodaj novi komentar

 
Copyright 2005-2009 c Hrvatska-Kostajnica.hr | Sva prava pridržana. | Izradio DeMoveo.com