Izbornik

Pretraži stranicu

Kostajnica

Linkovi

CJENIK ZAKUPA MOŽETE POGLEDATI I PREUZETI OVDJE

 

VAŽNE INFORMACIJE

 

1.     Luna park   biti će smješten na prostoru gradskog rukometnog igrališta,

2.      Za manje zabavne parkove predviđen je dodatni prostor u sklopu parkovne površine na trgu Kralja Tomislava

3.     Za ugostiteljstvo predviđen je „dodatni" manji prostor na trgu Nikole Šubića Zrinskog na dijelu uređenog platoa-površina ispred crkve sv. Antuna (asfaltna i šljunčana podloga).

4.     Obvezuju se svi štandovi, a pogotovo sa pečenim kestenom  (dagare) da su dužni držati dnevnu čistoću zakupljenih prostora (uklanjati pepel, otpad od kestena i slično).

5.    Štandovi sa pečenim kestenom obavezni su da ispod peći postave negorivi materijal (deblji lim ili šamotnu ciglu)  kako ne bi došlo do oštećenja asfaltiranih površina uslijed ispadanja žere (kroz rešetku) i paljenje asfalta.

6.     Štandovi sa prehranom, kolačima, ugostiteljstvo, OPG i sl.moraju imati ispravne i važeće sanitarne listove i dozvole za prodaju hrane i pića na otvorenom prostoru .

7.    Vlasnici obrta moraju imati sa sobom potrebne papire (zbog inspekcija), a cijene moraju biti vidno istaknute u skladu sa važećim zakonima  .

8.    U zoni gdje se postavljaju štandovi zabranjeno je parkiranje vozila (ispred ili iza štanda). Dozvoljava se privremeno zaustavljanje kod štanda dok se ne iskrca roba za štand, a nakon toga automobil se vozi na unapred određena i označena parkirališta.

9.      Organizator kulturno turističke manifestacije Kestenijada, nema obavezu dovođenja struje i vode do štandova i ostalih prostora. To rješavaju vlasnici štandova i zakupljenih prostora sa HEP-m , Elektra u Hrvatskoj Kostajnici, V.Nazora br.48 ( (  044 / 558 - 913 ).

10.           Štandovi koji peku ili prodaju sirovi kesten moraju imati potvrdu od Šumarije iz Hrvatske Kostajnice da je kesten skupljan u državnoj šumi.

 

               Komunalni redar

                 Antun Pavičić

 

 

OBAVIJEST ZA SKUPLJAČE I PRODAVAČE „KESTENA"

 

            Grad Hrvatska Kostajnica i Turistička zajednica organiziraju,  i ove godine, „Kestenijadu". Htjeli bismo podsjetiti sakupljače i prodavače „nedrvnih šumskih proizvoda" na nekoliko odredbi postojećih propisa „Hrvatskih šuma".

            „Pravilnikom o korištenju nedrvnih šumskih proizvoda"  propisuju se (između ostalog) uvjeti za sakupljanje i iskorištavanje „nedrvnih šumskih proizvoda". Nedrvni šumski proizvodi, u smislu Pravilnika su, između ostalog, prozvodi koji se sakupljaju za hranu ljudi i/ili lijekove (šumski plodovi, gljive, biljke za prehranu i ljekovito, aromatično, začinsko bilje i drugo bilje). Korištenjem „nedrvnih šumskih proizvoda" smatra se poglavito sakupljanje i/ili organizacija prikupljanja, kao i iskorištavanje, skladištenje, promet i druge aktivnosti u svezi sa korištenjem nedrvnih šumskih prozvoda od strane drugih fizičkih ili pravnih osoba bilo za osobne potrebe ili u svrhu prerade, trgovine i drugog prometa.

            Prije početka sakupljanja nedrvnih šumskih proizvoda (kesten...) sakupljač je dužan od nadležne Šumarije pribaviti dozvolu za sakupljanje. Za izdavanje predmetne dozvole sakupljač plaća naknadu utvrđenu „Cjenikom nedrvnih šumskih proizvoda".

 Za osobne potrebe dnevno se može sakupiti ili ubrati 10 kg plodova, a naknada je uračunata u dozvolu:

  • 20 kn dnevna,
  • 30 kn/vikend,
  • 100 kn/tjedna i
  • 200 kn/mjesečna dozvola.

Cijena sakupljanja u svrhu predrade, trgovine i prometa utvrđuje se ovisno o sakupljenoj, ubranoj količini i uz odobrenje rabata u propisanom postotku. Znači, različit je pristup odobravanja sakupljanja nedrvnih šumskih proizvoda (kesten...) kada se isti koriste za vlastitu uporabu ili kada je sakupljen (ubran) proizvod predviđen za trgovinu.


Molimo sve sakupljače „nedrvnih šumskih proizvoda" koji će prodavati iste na „Kestenijadi" za pridržavanje odredbi važećih zakona i pravilnika.

 

            Za sve dodatne informacije možete se obratiti u nadležnu šumariju: „Šumarija Kostajnica", Ulica Gordana Lederera br. 60, tel. (044)851-431, mail: sumarija-kostajnica@hrsume.hr

GRAD HRVATSKA KOSTAJNICA

 

 

SKICA PROMET

SKICA ŠTANDOVI

OGLEDNI PRIMJER UPLATNICE

 

 

0 Komentari

Dodaj novi komentar

 
Copyright 2005-2009 c Hrvatska-Kostajnica.hr | Sva prava pridržana. | Izradio DeMoveo.com