Izbornik

Pretraži stranicu

Kostajnica

Linkovi

U petak 28. siječnja održava se manifestacija Noć muzeja. Svakoga posljednjeg petka u siječnju svi muzeji trude se posebnim programom privući što veći broj posjetitelja. U razdoblju od 18 h do 01 h toga dana ulaz je u sve muzeje besplatan. Ova, sedma po redu, Noć muzeja 2011. bit će i svojevrsna promocija Hrvatske Kostajnice. Naime, u Hrvatskom školskom muzeju u Zagrebu, u sklopu izložbe ''Antonija Jozičić u posjeti Hrvatskom školskom muzeju'' sudjelovat će i naši Kostajničani. Budući da je Antonija Jozičić svoj radni vijek proživjela u Kostajnici, te je svojim prijevodom ''Ispovijesti'' Milke Pogačić na esperanto jedna od ''krivaca'' za kontakt hrvatske i kineske književnosti, ponuđena nam je suradnja s Hrvatskim školskim muzejom. Kostajničani su pripremili šarolik i zanimljiv pro...

Postano od Mirela na 25.01.2011 | Pročitaj cijeli članak
 

Božićna likovna radionica održana je u ponedjeljak 13.12.2010. u popodnevnim satima. U predbožićnom raspoloženju članovi knjižnice izrađivali su čestitke, oslikavali  tanjure, te posudice za olovke. Sve izrađeno biti će izloženo u prostoru knjižnice.

 

Djelatnici knjižnice svima žele mir, blagostanje i ljubav povodom nadolazećih blagdana!

 

Postano od Administrator na 14.12.2010
 

 

GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA HRVATSKA  KOSTAJNICA

 

organizira

 

KONCERT LJUBAVI I MIRA

KROZ PJESMU SEVDALINKU

 

17.12.2010. Hrvatski dom Hrv. Kostajnica s početkom u 18,00 sati.

 


UČESNICI PROGRAMA:

  1. K.D.B. Hrvatske Preporod Zagreb                             
  2. ALFA „BAND" Sisak


SOLISTI

  1. Mehmed Goražda
  2. Hatka Tati
  3. Pavao Anić


VODITELJI PROGRAMA:

Ines Konjevod i Alisa Goražda


SPONZORI:

Alen Plus Sisak

Hotel Central Hrvatska Kostajnica

Karika Sisak


 ULAZ SLOBODAN

 

Postano od Administrator na 10.12.2010
 

Na blagdan Sv. Barbare u 19 sati u hotelu Central održana je promocija zbirke pjesama naše sugrađanke profesorice Marije Krupić-Račić. Osamnaest godina nakon prve objavljene zbirke Odbljesci s Une, autorica je, ohrabrena i uz veliku pomoć i potporu obitelji, predstavila pjesme nastale nakon objave prve zbirke. Svoje najintimnije osjećaje, misli i želje prenesene na papir podarila je svojim Kostajničancima i Kostajnici povodom obilježavanja 770 godina od prvog pisanog spomena. Zbirka naslovljena Između jave i sna tematski je podijeljena u pet cjelina (Između jave i sna, Stradanje, Važnost trenutka, Praporci, Mojima), a opet povezuje ih ljubav. Ljubav prema bližnjima, ljubav prema Kostajnici i Kostajničancima, ljubav prema domovini.

Uz pratnju gitare, pjesme su uz autoricu čitale Di...

Postano od Mirela na 07.12.2010 | Pročitaj cijeli članak
 

U organizaciji Centra za žene ADELA, 3. studenog održana je tribina za učenike Srednje škole Ivana Trnskoga.

Voditeljica tribine prof. Lahorka Zec u dijalogu s našim učenicima upozorila je mlade na opasnosti koje sa sobom donose razne ovisnosti. Osviješteni srednjoškolci aktivno su sudjelovali u tribini, razmjenjujući što posredna, a što neposredna iskustva s ovisnostima.

 

  

Srednjoškolski projekt u prevenciji ovisnosti traje već duže vrijeme i to vrlo uspješno. Rezultate suradnje djece i nastavnika naše srednje škole možete pogledati na izložbi koja se otvara 8. studenog u 11 h u Nazorovoj 12.

  

                                       

...
Postano od Mirela na 08.11.2010 | Pročitaj cijeli članak
 

 

                                                     

 

U subotu 28.kolovoza u budućoj kostajničkoj Gradskoj galeriji, s početkom u 11 sati, otvara se izložba Ante Petraka.

 

 

 

Rođeni Kostajničanac (02.siječnja 1943.godine) cijeli svoj život, školovanje, rad i likovno stvaralaštvo vezao je uz Kostajnicu i rijeku Unu i, samo kako to on zna, pretočio u svoja djela...

 

 

 

Izložba će biti otvorena do 04. rujna svakim danom od 10-13 sati i sigurni smo da će oni koji je posjete uživati u Kostajnici onakvoj kako je ovaj naš umjetnik vidi.

 

        

 

    

 

    

 

      

 

...
Postano od Mirjana na 26.08.2010 | Pročitaj cijeli članak
 

Zovem se Ivan Pavičić, imam 25 godina, apsolvent sam na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Fotografijom sam se počeo baviti prije 3 godine. Zanimanje za fotografiju počelo je spontano – kupivši svoj prvi fotoaparat počeo sam fotografirati sve što mi je bilo zanimljivo, s vremenom postao mi je „premali“, iscrpio sam sve njegove mogućnosti i odlučio sam kupiti profesionalnu opremu i više se posvetiti fotografiji koja mi je sada više od hobija. Mogu reći da je to način života, ophođenja prema prirodi, koja je jedna od glavnih tema mojih fotografija, kao i prema živim bićima koja su oko nas svaki dan, a ostaju nezamijećena, marginalizirana zbog svoje veličine, koja kroz svoj interes za makro fotografiju nastojim prezentirati ljudima oko sebe. Upravo priroda, panorame krajolika, pejsaži, foto...

Postano od Mirela na 24.08.2010 | Pročitaj cijeli članak
 

U organizaciji Grada Novog Vinodolskog i Turističke zajednice Grada, održan je Međunarodni karneval 3. i 4. srpnja u Novom Vinodolskom. Vesela kostajnička ekipa uputila se u ranim subotnjim satima u Novi Vinodolski  na mimohod velikih maškara.

Dobro raspoloženi Kostajničani, uz velikogorička pojačanja, raspjevani i spremni za zabavu, okupljeni u tri grupe (Milka čokoladna srca, ragbijaši uz pratnju navijačica i tigrovi) predstavili su svoj grad u povorci zajedno s još više od tisuću maškara iz cijele države i inozemstva.

O dobrom provodu nije ni potrebno pisati jer Kostajničani se uvijek dobro provedu.

Najveće zahvale gradu organizatoru, strpljivom vozaču i svima koji su sudjelovali u ovoj promociji našega grada.

 

...
Postano od Mirela na 07.07.2010 | Pročitaj cijeli članak
 

Cijeli lipanj protekao je u znaku obilježavanja 770 godina prvoga pisanog spomena Kostajnice. Svaka manifestacija bila je posvećena voljenome gradu. Sve je započelo Cvjetnim korzom mališana iz Dječjeg vrtića Krijesnica, a nastavilo se likovnom radionicom, brojnim športskim natjecanjima, promocijama knjiga u Gradskoj knjižnici i čitaonici, koncertom Limene glazbe DVD-a...

S posebnom toplinom u srcu prisjećamo se gospodina Šime Strikomana, poziranja i fotografiranja za milenijsku fotografiju Janje mira.

Prošloga vikenda program obilježavanja 770 godina zaokružen je Likovnom kolonijom.

Dvanaesta po redu, Likovna kolonija ponovno je privukla prave zaljubljenike u umjetnost i Kostajnicu. Trodnevna manifestacija otvorena je izložbom Nova djela u fundusu Likovne kolonije Hrvatska Kosta...

Postano od Mirela na 28.06.2010 | Pročitaj cijeli članak
 

Ako ste se pitali tko je autor fotografija koje krase stranice koje posjećujete, evo odgovora. Naš sugrađanin Antun Pavičić predstavit će se sam i otkriti vam još jedan svoj strastveni hobi.


Uživajte!

 

Rođen sam 4. travnja 1961. god. u Hrvatskoj Kostajnici uz prekrasnu rijeku Unu. Ljubav prema fotografiji rodila se u osnovnoj školi gdje sam počeo sa "smenom-8" i radom u fotosekciji, a kasnije sam prešao na "zenit-TTL". Od 1991. do 1996. aktivno sudjelujem u obrani domovine Hrvatske.

U vrijeme domovinskog rata sva oprema i fotografije (od rođenja do 1991.) uništene su... Slijedi povratak, obnova i ponovno buđenje interesa za fotografiju. Sada koristim Olympus E-520. Fotkam sve što mogu uhvatiti objektivom. Kostajničke panorame, Stari grad Zrinski, rijeka Una, njeni brzaci,...

Postano od Administrator na 26.06.2010 | Pročitaj cijeli članak
 
Copyright 2005-2009 c Hrvatska-Kostajnica.hr | Sva prava pridržana. | Izradio DeMoveo.com