Izbornik

Pretraži stranicu

Kostajnica

Linkovi

 

Općina Majur nositelj je projekta „Women are looking for a new opportunity / Žene traže novu šansu" koji je započeo 28.2.2015. i traje 20 mjeseci.

Partneri na projektu su Grad Hrvatska Kostajnica, Općina Donji Kukuruzari, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Lokalna akcijska grupa „Una".

Projekt je ukupne vrijednosti 108.246,62 € od čega se 84,75% iznosa sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodi u sklopu programa bespovratnih sredstava IPA Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza II - Razvoj ljudskih potencijala.

U okviru projekta su završena sva četiri programa edukacije žena. Edukaciju za ekološkog poljoprivrednog gospodarstvenika završilo je 6 žena, a održana je u prostorijama Općine Donji Kukuruzari, edukaciju za osnivanje i vođenje zadruge i marketinške aktivnosti završilo je 7 žena, edukacija je održana u prostorijama Općine Majur te je edukacija za kulinarstvo održana u Sisku u prostorijama kulinarskog instituta Kul IN, a završilo ju je 13 žena, edukaciju za izradu tradicionalnih suvenira od prirodne kozmetike održanu u prostorijama gradske vijećnice Grada Hrvatska Kostajnica, završile su 24 žene.

5.2.2016. godine išli smo u posjet uspješnoj socijalnoj zadruzi Humana Nova u Čakovcu koja je osnovana u sklopu jednog projekta te je po završetku projekta ostala samoodrživa. Primarni cilj im je zapošljavanje osoba s invaliditetom a od donirane odjeće izrađuju nove stvari. U Zagrebu smo posjetili Rodin let d.o.o., poduzeće osnovano kao nastavak Rodinog socijalno poduzetničkog projekta šivanja i prodaje platnenih pelena i majica s originalnim natpisima. 

U sklopu projekta je osnovana socijalna zadruga KORA kojoj je sjedište u Majuru. Konačni cilj osnivanja zadruge je otkupljivanje i plasiranje proizvoda orijentirajući se na poljoprivredne proizvode s naglaskom na ekološku proizvodnju. U prostorijama zadruge opremljena je kuhinja gdje će žene proizvoditi eko energetske pločice i eko ajvar koje će također plasirati na tržišta putem raznih sajmova.

Cilj edukacija i samog projekta je povećati sustavno jačanje žena i stvaranje boljih životnih uvjeta na područjima Općine Majur, Općine Donji Kukuruzari i Grada Hrvatska Kostajnica.

Daljnji tijek provedbe projekta možete pratiti na Facebook stranici Općine Majur i web stranicama partnera(www.opcina-majur.hrwww.donji-kukuruzari.hrwww.hrvatska-kostajnica.hrwww.lag-una.hrwww.hzz.hr).

 

Postano od Administrator na 17.02.2016
 
Copyright 2005-2009 c Hrvatska-Kostajnica.hr | Sva prava pridržana. | Izradio DeMoveo.com