Izbornik

Pretraži stranicu

Kostajnica

Linkovi

Iz pera Lidije Prpić:         

Protekloga vikenda,točnije 2.-4. rujna,  na zagrebačkome jezeru Jarun održano je Državno prvenstvo Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Utrke su se održavale  za sve uzrasne kategorije. Bila je to prilika da i kajakaši Kajak kanu kluba iz Hrvatske Kostajnice pokažu svoj napredak i rast u ovome sportu. Natjecali su se kajakaši i kanuisti iz dvanaest hrvatskih klubova.  Iako brojnošću, znatno manji klub od najbrojnijih i najuspješnijih  hrvatskih klubova, KKK Hrvatska Kostajnica se ove godine plasirao na četvrto mjesto u Republici Hrvatskoj.

Najbolji klub u Hrvatskoj je Marsonia iz Slavonskoga Broda, drugoplasirani je KKK Matija Ljubek iz Zagreba, a trećeplasirani  KKK Belišće iz Belišća.

Kostajnički kajakaši osvojili su brojna srebrna i brončana odličja, a u dvije kategorije zlatna odličja, pa  su tako mlađe juniorke Anamaria Govorčinović i Katarina Prpić državne prvakinje u kajaku dvosjedu na 500 m, a mlađi juniori Filip Bolčević i Petar Prpić državni prvaci u kajaku dvosjedu na 1000 m.

Za odličan plasman kostajničkoga kluba, odmah iza hrvatske kajakaške i kanuističke elite, svojim odličnim rezultatima pridonijeli su i ostali kostajnički kajakaši : Franjo Žnidarić, Pavle Pavišić, Filip Bižić, Albijan Paralangaj, Ante Bolčević, Adela Žličarić, Karla Žličarić i Mihaela Žličarić.

Naplaćen je trud ovih mladih sportaša koji su vrijedno trenirali cijelo ljeto  i po najvišim ljetnim temperaturama pod voditeljstvom trenerice prof. Viktorije Mrđenović.

 

Postano od Administrator na 07.09.2011
 
Copyright 2005-2009 c Hrvatska-Kostajnica.hr | Sva prava pridržana. | Izradio DeMoveo.com