Izbornik

Pretraži stranicu

Kostajnica

Linkovi

ZAVRŠETAK JOŠ JEDNE USPJEŠNE SEZONE KOSTAJNIČKIH KAJAKAŠA

U nedjelju, 8. kolovoza 2010. g. održana je posljednja utrka Kupa RH za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore kajakaše na mirnim vodama. Završno natjecanje  održano je na Jarunu kao i svake godine i označilo je završetak još jedne uspješne sezone za kajakaše iz Hrvatske Kostajnice.

Usprkos brojnim poteškoćama na koje nailaze u svom djelovanju, sportaši  Kajak kanu kluba Hrvatska Kostajnica i njihova trenerica prof. Viktorija Mrđenović, uz pomoć donatora „guraju“ sezonu za sezonom, cijenjeni od strane sportaša i trenera ostalih klubova razvijaju svoje sportske sposobnosti do zavidnih rezultata.

Na ovogodišnjem Državnom prvenstvu RH kajaka na mirnim vodama bilo je 18 kategorija; kostajnički veslači su osvojili medalje u 7 kategorija; u kategoriji mlađih juniorki u čamcu jednosjedu (K1) Blaženka Paunović osvojila je zlato u svim vožnjama ove sezone i to na 1000 i na 500 m i osvojila naslov najbolje mlađe juniorke u državi. Mlađi juniori Filip Bolčević i Petar Prpić uvjerljivo su najbolji u cijeloj sezoni na 1000 m u kajaku dvosjedu (K2) sa maksimalnim brojem bodova i zlatnom medaljom. U vožnji na 500 m osvojili su srebrnu medalju i drugo mjesto u državi. Filip Bolčević je u veslanju kajaka jednosjeda 3. u državi s brončanom medaljom, odmah iza njega je Franjo Žnidarić na izvrsnome četvrtome mjestu. Važno je napomenuti da je konkurencija u kategoriji mlađih juniora i juniorki izuzetno jaka i kvalitetna jer su to  mlade sportašice i sportaši iza kojih je osam do deset godina neprekidnog treniranja i sudjelovanja na natjecanjima. U kategoriji kadetkinja na 1000 m, olimpijska nada, Anamaria Govorčinović uvjerljivo je najbolja u državi s maksimalnim brojem bodova u cijeloj sezoni. U kategoriji kadetkinja u kajaku dvosjedu Anamaria Govorčinović i Katarina Prpić osvojile su srebrnu medalju i drugo mjesto u državi, iako uvjerljivo najbolje u četiri utrke Kupa, zbog prevrnuća u prvoj utrci  izgubile su deset bodova i time im je izmaklo zlato.

Osim već spomenutih sportaša, osvajača medalja i izvrsnih plasmana, treba istaknuti i ostale kajakaše koji su sudjelovali u natjecanjima cijele sezone, to su: Adela i Mihaela Žličarić, Ina Gavranović, Lucija Jurić, Bruno Stojaković, Filip Bižić, Pavle Pavišić, Nikola Račić i Albijan Paralangaj.

Osim utrka u Hrvatskoj, najbolji veslači ovoga kluba, ove su godine sudjelovali  na  maratonima u Sloveniji i Italiji i tamo postigli zapažene rezultate, ali zbog velikih financijskih poteškoća, po prvi puta ove godine nisu uspjeli otići na sve pozivne regate u Hrvatskoj te nisu bili u mogućnosti organizirati regatu u vlastitome gradu.

Usprkos poteškoćama, ovi su sportaši pokazali da se s malo novca, ali s puno volje i upornosti mogu postići vrhunski rezultati.


                                                                                     Petar Prpić


Cijelogodišnji rezultati i više slika na : http://kajakaski.blog.hr

 

 

  

                       

 

Postano od Mirela na 19.08.2010
 
Copyright 2005-2009 c Hrvatska-Kostajnica.hr | Sva prava pridržana. | Izradio DeMoveo.com