Izbornik

Pretraži stranicu

Kostajnica

Linkovi

 

PROGRAM ODRŽAVANJA
39. INTERNACIONALNE TURISTIČKE UNA REGATE 25. - 31.07.2011.god.25.07.2011. /PONEDJELJAK/

-okupljanje sudionika u kampu 'Kulen Vakuf'-općina Bihać
-svečano otvaranje 39. Internacionalne turističke Una regate i zabavno veče
  u kampu 'Kulen Vakuf' u 20 sati   

 
26.07.2011. /UTORAK/

PRVA ETAPA: Kulen Vakuf - Štrbački buk (težina vode: 2-3 stupnja)
-start u 11:00 sati
-zabavno veče uz logorsku vatru u kampu 'Štrbački buk'-općina Bihać od 20 sati


27.07.2011. /SRIJEDA/

DRUGA ETAPA: Štrbački buk - Bihać (težina vode: 3-4 stupnja)
-start u 09:00 sati
-kratka pauza i ručak na Ripačkom slapu-općina Bihać
-zabavno veče 'Noć na Uni' u kampu 'Gradska otoka'-općina Bihać od 20 sati


28.07.2011. /ČETVRTAK/

TREĆA ETAPA: Bihać - O...

Postano od Administrator na 13.07.2011 | Pročitaj cijeli članak
 

Spaljivanjem posljednjih ostataka Princa Karnevala završio je ovogodišnji Fašnik. Potporu ožalošćenoj obitelji u povorci na ispraćaju Princa dali su i učenici i učiteljice od prvog do četvrtog razreda naše osnovne škole.

Zahvaljujemo se svim sudionicima ovogodišnjeg Fašnika i ostalima koji su svojim donacijama omogućili da, makar simbolično, nagradimo skoro sve naše maske.

 Vidimo se dogodine!

Postano od Mirjana na 10.03.2011
 

U organizaciji Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije 19. studenoga održana je prigodna svečanost dodjele priznanja na županijskoj razini, a u sklopu projekta Hrvatske Turističke zajednice Volim Hrvatsku. U kategoriji najljepše uređenog gradskog parka Hrvatska Kostajnica osvojila je treće mjesto. Zelenim cvijetom sa brončanim znakom nagrađena je obitelj Seidl za uređenje svoje okućnice, a u izboru turističke ponude ili zanimljivosti kostajnička Kestenijada osvojila je drugo mjesto. Ove nagrade još jedan su poticaj našem pounjskom biseru i njegovim žiteljima u čuvanju, održavanju i isticanju ljepote kojom su okružene.

Postano od Mirjana na 22.11.2010
 

Nakon što su se dojmovi slegli, možemo ponosno konstatirati da je trinaesta po redu Kestenijada bila i više nego uspješna. U vrlo šarolikom programu svatko je mogao pronaći nešto po svom ukusu. Nadamo se da su posjetitelji uživali protekli vikend u svemu što su Kostajničani pripremili i posvetili gradu koji slavi 770 godina. Ovom prigodom želimo se zahvaliti svima koji su sudjelovali u promociji  i organizaciji ovogodišnje Kestenijade.

Zahvaljujemo se Marini Lovrić - Merzel županici Sisačko - moslavačke županije na pokroviteljstvu i svim ostalim predstavnicima Županije; uslužnom obrtu Best rent d.o.o. za organizaciju fantastičnog koncerta Slavonskih lola te nastup benda Sisački bećari koji su neumorno svirali tijekom subote i nedjelje, te za ustupanje pozornice za nastupe folklorn...

Postano od Mirela na 14.10.2010 | Pročitaj cijeli članak
 

Zagreb, 5. listopada 2010.

I ove su godine Kostajničani predstavili svoju najveću manifestaciju Kestenijadu u Zagrebu. Unatoč lošoj vremenskoj prognozi, vrijeme nas je poslužilo i uspješ no je izveden program do kraja.

Dok su naši kestenjari pekli kestene za slučajne i namjerne prolaznike, naše djevojke odjevene u gradske nošnje dijelile su promotivne letke svima zainteresiranima, a kako su već atraktivne i poznate po svojim haljinama, mnogi su ih zaustavljali želeći se fotografirati s njima za uspomenu.

Nakon što je Limena glazba DVD-a Hrvatska Kostajnica odsvirala uvodnih nekoliko koračnica i podgrijala atmosferu, nastupili su članovi KUD-a Selište Kostajničko i doveli do usijanja atmosferu na glavnom trgu.

Uz vesele pjesme i atraktivan ples privlačili su pažnju sve većem ...

Postano od Mirela na 07.10.2010 | Pročitaj cijeli članak
 

5. SMOTRA FOLKLORA

Izložba tradicionalnih seliških jela i slastica

IZ BAKINE ŠKRINJICE

 

Subota, 18. rujna 2010, Selište Kostajničko


Redoslijed nastupa KUD-ova:

1. KUD Selište Kostajničko

2. KUD Nadin

3. KUD Bektež

4. KUD Sava Crnac

5. KUD Virovitica

6. KUD Drenjanci

7. KUD Turanj Karlovac

8. KUD Sv. Kata Zemunik

9. KUD Šandrovac

10. KUD Obreška

11. KUD Oborovo

12. KUD Podgorač

13. KUD Slavko Kolar Palešnik


          PROGRAM:

14,00 - okupljanje KUD-ova

14,30 - prezentacija starih jela i slastica te degustacija

         - smotra konjskih zaprega i vožnja

15,30 - svečano otvorenje Smotre

15,45 - nastupi KUD-ova

         - izbor najljepše snaše

20,00 - pučko veselje

...
Postano od Mirela na 17.09.2010 | Pročitaj cijeli članak
 

Nakon održane 38. Una regate glas o Hrvatskoj Kostajnici daleko se čuo. Neretvanski lađari na svojim stranicama napravili su dojmljivu reportažu o svom posjetu ovoj kostajničkoj manifestaciji i svugdje hvalili ljepote našeg dragog grada i gostoljubivost domaćih ljudi. Kako je bilo na njihovoj najvećoj manifestaciji, koja privuče pedesetak tisuća ljudi, i kako su ugostili našu malu delegaciju, pogledajte na slikama. Koristeći ovaj posjet Maratonu lađa na Neretvi, u izravnom javljanju na Radio Naronu pokušali smo slušateljima dočarati ljepote Hrvatske Kostajnice, najaviti našu najveću manifestaciju Kestenijadu i pozvati domaćine da nas posjete.

 

   

 

   

 

    

 

 

     

 

 

...
Postano od Mirela na 19.08.2010 | Pročitaj cijeli članak
 

25. srpnja održana je završnica 38. Una regate. Međunarodna manifestacija drugu je godinu zaredom obilježila svoj kraj u našem gradu. Raftere smo dočekali oko 16 sati, a pravi spektakl započeo je u 20 sati. Nakon pozdrava voditelja Cezara, okupljene su pozdravili i izrazili im dobrodošlicu gradonačelnik Grada Hrvatska Kostajnica Tomislav Paunović i pokroviteljica završnice županica Marina Lovrić Merzel. Predstavljena je i kuma ovogodišnje regate Simona Gotovac.

Predstavnici gradova i općina koji su sudjelovali u organizaciji regate uz pratnju naših lijepih hostesa i barjaktara pristizali su pojedinačno čamcima s Otoke. Nakon što su se svi predstavnici okupili, uputili nekoliko riječi prisutnima, uslijedile su zahvale i priznanja onima koji su odradili najveći posao - rafterima.&nb...

Postano od Mirela na 27.07.2010 | Pročitaj cijeli članak
 

Tri su natjecateljska dana 38. Una regate iza nas. Dok iščekujemo završnicu u Hrvatskoj Kostajnici, pogledajte na fotografijama kako to izgleda na samom početku! Naravno, i ove godine naša se hrabra ekipa uključila u regatu i dobro se zabavljaju! Pjesme, vina, žuljeva, ali nadasve dobrog raspoloženja ne nedostaje!

       

 

 

Postano od Mirela na 23.07.2010
 

Međunarodna Una regata, koja se do prošle godine održavala na području BiH ponovo se, po drugi put oržava na hrvatskoj strani. Regata započinje 19.srpnja u Kulen Vakufu i vozi se u šest etapa do Hrvatske Kostajnice, gdje je 25.srpnja svečana završnica. Ovom 143 kilometra dugom plovidbom uz adrenalinsku zabavu i kroćenje unskih barijera ponovo se otkriva neopisiva ljepota Une i budi ekološka svijest za očuvanje svih sličnih bisera, a samo najjači uspiju izveslati sve etape.

PROGRAM ODRŽAVANJA 38.INTERNACIONALNE TURISTIČKE UNA REGATE
19.07.2010. /PONEDJELJAK/
-    Okupljanje sudionika u kampu 'Kulen Vakuf'–općina Bih
-    Svečano otvaranje 38. Internacionalne turističke Una regate i zabavno veče u kampu 'Kulen Vakuf' u 20 sati     
20..07.2010. /UTORAK/
PRVA ETAPA: Kulen Vakuf – Štrba...

Postano od Mirjana na 18.06.2010 | Pročitaj cijeli članak
 
Copyright 2005-2009 c Hrvatska-Kostajnica.hr | Sva prava pridržana. | Izradio DeMoveo.com