Izbornik

Pretraži stranicu

Kostajnica

Linkovi

U subotu 18.veljače u Hotelu Central održan je Dječji maskenbal.

Uz pjesmice, ciku, viku i ples najmlađi Kostajnčanci predstavili su zanimljive kreacije svojih mama, baka i teta. Veseli program vodile su Kata i Karla uz glazbenu podršku Petra, a bilo je tu prekrasnih brbljavih i stidljivih labudova, vještica, Teletabisa, indijanaca- anaca, vrtirepih pčelica, leptirića, dalmatinera, uplakanih Snjeguljica, maleckih klaunova, raspjevanih crnaca, princeza, mišićavih Spidermana, nestašnih Crvenkapica, Tirolki, duge čarape Pipi, onih strašnih maski i gracioznih malih i velikih plesačica i plesača Plesa sa zvijezdama. Sudeći po brojnosti i razigranosti ovih malih maškara, nema zime za kostajnički Fašnik.

Da je sigurno tako potvrdila je i nedjeljna fašnička povorka koja se brojnom gledateljstvu (baš nas puno ima!!!) predstavila već tradicionalnim mimohodom od Srednje škole do mosta. Predvođeni Djeda Mrazom i njegovim razsviranim vilenjacima glavnom gradskom ulicom prošetali su pravi slavonski svatovi (s najmlađim mladencima u povijesti grada), velike i male lutke na koncu, bijele vještice, disciplinirani, opasno sexi rimski legionari, olovni vojnici, slikar i njegova slikarska platna, japanske gejše i strašni samuraji, anđeli i vražice, odred za čistoću, klaunovi, Drakulaura i njena mama, miševi, prave velike žarulje, indijanci i najvažnije "Ulazak Hrvatske u EU". Ludovanje je nastavljeno u Hotelu Central gdje je, stigavši direktno iz Zagreba sa snimanja Plesa sa zvijezdama, program vodio naš proslavljeni duo Barbara i Duško. Kauboji i kaubojke Saluna Central živahno su posluživali sve prisutne, a najboljim maskama su dodijeljene izuzetno vrijedne i iznimne nagrade (zbog ogromne vrijednosti, fond nagrada je do same dodjele držan u strogoj tajnosti) od kojih će dobitnici moći bezbrižno živjeti do idućeg susreta. Samo fotke (ali ne i duh cjelokupnog) događanja možete i ovdje pogledati (autor Antun Pavičić), a ostatak kod našeg vjernog "bilježnika" svih gradskih zbivanja, Foto Alije.

Još danas, 21.veljače u 16 sati, da se oprostimo i spalimo ono što je ostalo od jadnog pokojnog Princa Karnevala i bacimo se u korotu za njim...

 

Postano od Administrator na 21.02.2012
 
Copyright 2005-2009 c Hrvatska-Kostajnica.hr | Sva prava pridržana. | Izradio DeMoveo.com