Izbornik

Pretraži stranicu

Kostajnica

Linkovi

Ovogodišnja Međunarodna Una regata podijeljena je u dva dijela. Prvi dio 12.-15.srpnja vozio se od Martin Broda do Bosanske Krupe, a drugi 28.i 29.srpnja od Novog Grada do Hrvatske Kostajnice. Sve je dobro prošlo, svi su došli na odredišta živi i zdravi. Kostajničanima je svakako najzanimljivija i najuzbudljivija bila zadnja etapa na kojoj su se uz rafting čamce i kanue Ival-a d.o.o. i Ecco Centra Beke pojavili u svojim unskim lađama.

Naime, posljednje dvije etape, koje su organizirali Lokalna agencija za razvoj iz Novog Grada i naša Turistička zajednica, nazvane su  Una regata- Lađom niz Unu i najava su planiranog zajedničkog projekta ova dva grada. 28.srpnja vozilo se iz Blatne preko Donjeg Dobretina do Novog Grada. 29.srpnja vesele ekipe startale su iz Donjeg Dobretina sa imanja Unski biser, a kod Novog Grada pridružile su im se ekipe iz BiH. Nitko nije znao što ih sve čeka na putu, a bilo je svega, prevrtanja, grčeva od umora i hladne vode, kiše pa i grada, umora, umora i umora. Svi su odahnuli uz hranu, piće i toplu dobrodošlicu domaćina u Kostanjčekovom kampu, gdje su ih dočekale ekipe kajakaša iz Pokupskog i Zagreba. Zajedno su krenuli prema Starom gradu, konačnom  cilju ove 40. Međunarodne Una regate. Svi sudionici su bili super, originalni svaki na svoj način, ali posebno je zapažena ženska posada unske lađe, Renata, Stela, Mihi i Mirta, koje su preveslale svih 37 kilometa i među prvima došle do cilja. Ni one najmlađe, Dinu i Erika se ne smije ne spomenuti.

Neretvanski lađari koji su i ove godine imali trening pred svoj maraton na našoj Uni, prvi su bili na cilju, samo što su propustili dobar fiš i grah kod Brane i Saše jer su se uputili s druge strane gornje otoke prema Starom gradu.  U Hrvatskoj Kostajnici dočekala nas je ekipa s HTV-a ,a cijelim putem pratili su nas Roberta i Kruno s Net TV-a, Monika s Otvorenog radija te naš dragi Cezar s Radio Quirinusa koji je odradio i kratku svečanu završnicu u predivnom prostoru našeg Starog grada. Riječi zahvale upućene su svim sudionicima i onima koji su nam pomogli da se ova regata, Lađom niz Unu, ove godine i održi, za Unsku vilu je izabrana Valentina Došen, vode Une s početka i kraja regate su spojene, a učinjena je i simbolika nastavka ove manifestacije u idućoj godini- predaja vesla iz Hrvatske Kostajnice prijateljima u Bihaću i Geri.

Veličanstveni ambijent Starog grada upotpunjen svjetlosnom i zvučnom kulisom Pere i Jurice dodatno su uljepšali fantastičnim koncertom grupa Zabranjeno pušenje. Dvjestotinjak najhrabrijih sudionika zadnje etape, koncert na najljepšoj pozornici na svijetu ( ne može bez lokal patriotizma ) i prekrasna ljetna večer... ovogodišnja regata- Lađom niz Unu je uspjela.   Kako je to izgledalo kroz mali fotić naše TZG u subotu i nedjelju (bez cenzure), te kako je samu završnicu u Starom gradu vidio iskusnim okom i profi aparatom Ivan Pavičić, pogledajte na ovim fotkama.

Postano od Administrator na 02.08.2012
 
Copyright 2005-2009 c Hrvatska-Kostajnica.hr | Sva prava pridržana. | Izradio DeMoveo.com