Izbornik

Pretraži stranicu

Kostajnica

Linkovi

Hrvatska Kostajnica, 15. siječnja 2011.

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Hrvatska Kostajnica, KUD Selište Kostajničko organiziralo je humanitarni koncert za oboljelog dječačića Duju Gavrana pod nazivom ''Pomozimo malom Duji Gavran''. Najmlađi član obitelji Gavran, rođen u travnju 2010. godine, nažalost, teško je obolio, a budući da liječnici još nisu uspjeli postaviti dijagnozu, dječačić je često na raznim pretragama i u raznim bolnicama. Imajući u vidu koliko je situacija financijski iscrpljujuća za roditelje maloga Duje, članovi KUD-a Selište Kostajničko odlučili su pokrenuti akciju humanitarne prirode kako bi bar donekle olakšali roditeljima maloga Selištanca. Pokazalo se da naši sugrađani itekako imaju sluha za nevolje naših bližnjih. Uz donacije raznih udruga i kupnju karata simbolične cijene od deset kuna za ovaj humanitarni koncert uspio se prikupiti novčani iznos koji će uvelike biti od pomoći obitelji Gavran.

Koncert je otvorila Dječja skupina KUD-a Selište Kostajničko. Potom su se na sceni pojavili ''veliki'' članovi KUD-a koji su izvodili pjesme i plesove kostajničkog kraja, u drugom dijelu nastupa izveli su pjesme i plesove sjeverne, Bijele Moslavine te bunjevačke plesove. Na poziv Turističke zajednice ovoj hvalevrijednoj akciji pridružio se i Vinko Coce koji je iznova oduševio kostajničku publiku što svojim glasom što svojom plemenitošću. Gospodinu Coci ovo je bio četvrti dolazak u naš grad. 

Na kraju koncerta gospodin Miroslav Ivezić, predsjednik KUD-a Selište Kostajničko, zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovoj akciji i koji su uživali u koncertu. 

Zahvaljujemo se i medijskim pokroviteljima radiju Quirinus iz Siska, Večernjem listu, Novom sisačkom tjedniku i uredniku Željku Maljevcu kao i snimatelju video portala ''Kronika 44'', kao i djelatnicima Gradske knjižnice i čitaonice na njihovoj spremnosti za ustupanje prostora za ovakva i slična događanja.

 

    

 

   

 

 
Copyright 2005-2009 c Hrvatska-Kostajnica.hr | Sva prava pridržana. | Izradio DeMoveo.com