Objavljeno, 16. listopada 2019. Iz grada Kultura Novosti Posjeta učenika izložbi fotografija „Šuma okom šumara“

Nakon učenika Srednje škole Ivana Trnskoga iz Hrvatske Kostajnice, smjer šumarski tehničar, učenici Osnovne škole Katarina Zrinska Mečenčani dana 16. listopada 2019. godine posjetili su izložbu nagrađene i pohvaljene fotografije 15. Bjelovarskog salona fotografija “Šuma okom šumara” izložene u prostoru Građanske učione.

Već punih 22 godine prošlo je otkako je Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Bjelovar u atriju Muzeja postavilo prvu izložbu pod nazivom “Šuma okom i rukom šumara” gdje je uz amaterske fotografije šumara bilo izloženo i nekoliko drvenih skulptura šumara kipara s područja Bjelovara.

U početku svog postojanja, izložba djeluje samo na lokalnoj razini kao amaterska izložba fotografija u kojoj sudjeluju samo članovi bjelovarskog Ogranka HŠD-a i zaposlenici s područja Uprave šuma Bjelovar. Želeći razbiti predrasude da šumar ne hoda šumom samo s pilom i sjekirom, te uvjeriti javnost da je šuma najveće prirodno obnovljivo bogatstvo hrvatskog naroda koje kao složeni ekosustav ima za život na zemlji posebnu važnost.

Izložba je postavljena uz pomoć Hrvatskog šumarskog društva – ogranak Sisak


Podijeli sadržaj...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
back Povratak na novosti