Objavljeno, 29. prosinca 2021. Iz grada Novosti Godišnjica razornog potresa na Banovini

Najprije užas, a potom strah za svoje najmilije- obitelj, prijatelje, kolege, susjede… Zatim, tuga za izgubljenim životima, razrušenim ulicama mog grada i mog rodnog kraja, a onda ponos na cijelu Hrvatsku, na sve znane i neznane ljude koji su me toga dana zvali i nesebično nudili pomoć mom gradu i mojoj Banovini i Pounju. I pomogli…

Prošla je godina, napravilo se puno posla, ali ostao je neizbrisiv trag u dušama svih nas.

Želim zahvaliti svima koji su od prvoga trenutka došli pomoći. Hvala svim volonterima, svima koji su dolazili iz inozemstva, raznih dijelova Hrvatske, ali veliko hvala sugrađanima koji su ostali i pokazali svoju snagu!

Nemoguće je uopće spomenuti sve službe i sve ljude koji su bili uz nas netom nakon kobnog potresa, ali i dugo kasnije. Nama nisu trebale samo ruke za fizičku pomoć, svakome je trebala utjeha i zagrljaj. Svi smo zajedno pokazali da postoji budućnost za ove krajeve i nakon svih nepogoda koje nas snađu. Nakon odrona, nakon svake poplave i nakon potresa, pokazali smo zajedništvo i slogu.

U nevolji se poznaju junaci, a protekla godina iznjedrila ih je pregršt. Neka nam služe kao poticaj za djelovanje kako bi obnova bila brža i kako bi se svi stanovnici što prije vratili u svoje domove.

Neki trenutci imaju okus vječnosti, ali ne gubimo nadu.

Želim da nam svima 2022. godina donese najljepše trenutke i da nas sve ono loše zaobiđe. Ova zemlja i svi ovi ljudi zaslužili su odmor. Volju i snagu skupljali smo na težak način i to nam nitko ne može oduzeti.

Vaš gradonačelnik,

Dalibor Bišćan


Podijeli sadržaj...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
back Povratak na novosti