Objavljeno, 13. veljače 2020. Iz grada „Najbolja praksa u lokalnoj samoupravi: Program razmjene iskustava Hrvatske i Turske“ – gradonačelnik Dalibor Bišćan u Istanbulu

U Istanbulu se od 2. do 8. veljače ove godine održala manifestacija pod nazivom „Najbolja praksa u lokalnoj samoupravi: Program razmjene iskustava Hrvatske i Turske“ u organizaciji Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA i Zajednice gradova i općina turskog svijeta – TDBB u Istanbulu.

U sklopu Programa razmjene iskustva na razini lokalne samouprave na primjerima Hrvatske i Turske čiji je moderator, koordinator-ataše programsko-koordinacijskog ureda TIKA-e u Zagrebu, Haşim Koç koji je jučer dočekao 5-oricu hrvatskih gradonačelnika i načelnika među kojima je i  gradonačelnik Grada Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan.

Do sada je na ovakvoj razmjeni sudjelovalo 47 zemalja, a ovo je prva delegacija iz naše zemlje u kojoj su predstavnici gradova Hrvatska Kostajnica i Slatina, općina Darda i Jasenice te voditelj Hrvatske zajednice općina.

Ovaj poziv proizlazi iz dobrih odnosa u proteklom periodu između predstavnika Republike Turske i TIKA-e s nekoliko općina i gradova u Republici Hrvatskoj.


Podijeli sadržaj...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
back Povratak na novosti