Objavljeno, 08. rujna 2020. Iz grada

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezano za zaraznu bolest COVID-19 i neizvjesnosti koju ona donosi te prema pristiglom stručnom mišljenju i preporuci Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i sve strožih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, nažalost, obavještavamo Vas da se 23. Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici 2020. godine neće održati u uobičajenom obliku. To ne znači da ne možemo uživati u mirisima i okusima kestena tijekom listopada, a posebno 9.-11. listopada u domaćim proizvodima naših OPG-ovaca i domaćih kestenjara.

Iako smo od početka godine aktivno krenuli s pripremama ovogodišnje Kestenijade u vjeri da ćemo je održati uz nove elemente i sadržaje koje bi manifestaciju još obogatili, nažalost, sprječava nas viša sila na koju ne možemo utjecati. Zbog specifičnosti manifestacije i sadržaja gotovo je nemoguće provesti mjere koje je propisao HZJZ i s obzirom da je i ZJZ preporučio da se Kestenijada ne održi, jedina moguća odluka, koliko god ona bila teška je – u potpunosti izmjeniti sadržaj ovogodišnje Kestenijade u odnosu na uobičajen oblik i održati one dijelove koji su prihvatljivi prema epidemiološkim preporukama.

Zbog velikog broja sudionika u ovoj manifestaciji na malom prostoru koja se održava u vrijeme godine kada osim COVID-a 19 postaje izraženija gripa kao i ostale respiratorne infekcije važno je odgovorno se ponašati kako situacija ne bi eskalirala te kako bi se sačuvalo zdravlje domaćeg stanovništva i svih posjetitelja.

Ono što sada svi jedino možemo je biti oprezni i strpljivi.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju tijekom proteklih Kestenijada i na razumijevanju ove obavijesti. Nadamo se da će se situacija što prije smiriti kako bismo mogli nesmetano nastaviti s održavanjem planiranih aktivnosti. 


Podijeli sadržaj...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
back Povratak na novosti