Objavljeno, 28. listopada 2021. Iz grada Prijave za financiranje najma zamjenskog smještaja do kraja ove godine

Svi oni građani koji još uvijek nisu riješili svoj zamjenski smještaj, uz uvjet da udovoljavaju uvjetima Javnog poziva kojeg je raspisalo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine , mogu se prijaviti za financiranje najma najkasnije do 31. prosinca 2021.

Prijavu mogu podnijeti vlasnici obiteljskih kuća, vlasnici stanova i zaštićeni najmoprimci, te srodnici tih osoba u pravoj liniji, a koji su na dan 22. ožujka te 28. ili 29. prosinca 2020. godine, odnosno u vrijeme nastanka potresa, stanovali i imali prijavljeno prebivalište ili boravište u obiteljskim kućama, višestambenim zgradama i stambeno-poslovnim zgradama na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije koje su u preliminarnom pregledu zgrada označene kao N1 (neuporabljivo – zbog vanjskog utjecaja) i N2 (neuporabljivo – zbog oštećenja) te stoga nisu podobne za stanovanje. 

Mjera stambenog zbrinjavanja se odnosi na građane koji nemaju na raspolaganju drugi useljivi stambeni prostor u radijusu 20 kilometara od stradale nekretnine.

Zahtjevi za odobravanje financiranja najamnine podnose se na propisanim obrascima zajedno sa pripadajućom dokumentacijom, neposredno ili putem pošte na adresu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 20, 10 000 Zagreb.

Rok za podnošenje zahtjeva je 31. prosinca 2021. godine. 

Građani se mogu za pomoć i pitanja vezana za Javni poziv obratiti  službenicima u Centru za obnovu, Trg Stjepana Radića 8, Petrinja, ili na brojeve telefona 044/555-290, 044/555-298, 044/555-292.

Više informacija na: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine – Prijave za financiranje najma zamjenskog smještaja do kraja ove godine (gov.hr)


Podijeli sadržaj...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
back Povratak na novosti